19 Şubat 2015 Perşembe

Trash/ Çöp

            Kar tatili olunca Türkiye gündemi de kabuslarla dolu olunca çareyi filmlere ve kitaplara sığınmakta buldum. İşte o filmlerden biri İngiltere yapımı Trash ( Çöp) filmi. Film Brezilya'da geçiyor.  Filmin ilk yarısı süper, izlerken çok büyük keyif aldım ama ne yazık ki filmin ikinci yarısı ve de sonu bence çok vasat. Senarist sanırım filmin sonunu nasıl bağlasam diye çok düşünmüş, içinden çıkamayınca da çocukça bir sonuca bağlamış. Hani çizgi film olsa ve 13 yaş ve altına hitap etse anlamlı olabilirdi.

          Neyse gelelim filmin konusuna: Film çöplükte yaşayan, aileleri olmayan mülteci kamplarında yaşayan üç çocuğu anlatıyor. Anlayacağınız konu süper. Derken ortaya politika için insanların haklarını yiyen ve hırsızlık yapan bir senatör ve senatörü koruyan polis çıkar. Senatörün tüm kirli işlerini ortaya döken bir yardımcı tüm evrakları polisten kaçırarak bir çöp kamyonununu içine atar ve kendisi polis şiddetiyle ölür. Bu evraklar çöpte çalışan bu üç arkadaşın eline geçer.

            Film bu konuyla birlikte daha can alıcı ve daha da güzel hale gelir. Polis şiddetini ve bu insanların nasıl korunmasız olduğunu da çok güzel yansıtır. Her an sınır dışı edilme korkuları vardır daha da kötüsü her an öldürülme tehditi altında yaşarlar. Fotoğrafta gördüğünüz ortadaki çocuk polis şiddetini korkunç bir şekilde yaşar. Neyse uzatmayayım. Bu çocuklar aslında evraklarla ilgilenmezler onları ilgilendiren tek şey senatörden kaçırılan parayı ele geçirmektir. Filmin sonunda amacına da ulaşırlar ve bir balıkçı kasabasında gözlerden uzak rahat bir yaşam sürerler.

       Filmin sonu kötü dedim ama gerek oyunculuk gerekse ilk bölüm çok güzel olduğu için yine de izleyin derim. İyi seyirler...

0 yorum:

Yorum Gönder