21 Haziran 2014 Cumartesi

Üst Kattaki Terörist

            Bu sezonu harika bir oyunla kapattım. Oyunun yazarı Emrah Serbes, yönetmeni Sami Berat Marcalı, oyuncuları ise; Denizhan Akbaba, Banu Çiçek Barutçugil, Gözde Kocaoğlu ve Bedir Bedir. 70 dakika ve tek perdelik bir oyun.
          Oyunun en kilit rolü afişte  gördüğünüz küçük oyuncu. Küçük olmasına bakmayın çünkü sahnede çok büyük bir performans sergiliyor. Beklentimin çok üstünde bir oyunculuğa sahipti, kendisini tebrik ediyorum. Eğer tiyatroyu bırakmazsa ilerde çok büyük işlere imza atacağına inanıyorum. Diğer oyuncular da tek kelimeyle süperdi.
          Oyunun konusu ise Türkiye'nin kanayan yarası Türklük-Kürtlük çatışması. Küçük oyuncumuz, abisi askerliğini yaparken mayına basarak şehit olan bir kardeşi canlandırmaktadır. Abisinden dolayı tüm Kürtlerden nefret eden onları terörist ilan eden aşırı milliyetçi bir çocuk olur. Ta ki üst katına bir Kürt öğrenci taşınana kadar. Onunla kurduğu arkadaşlık zamanla içindeki buzların erimesini sağlar ve yerini dostluğa bırakır. Aslında niyeti arkadaşlık yapmak değil o kişiyi öldürmektir fakat işler hiç de planladığı gibi gitmez.
          Bu oyunun önümüzdeki yıl da  oynamaya devam edeceğini düşünüyorum. Seneye mutlaka ama mutlaka izleyin, kaçırmayın bu güzel oyunu...



0 yorum:

Yorum Gönder